ΑναζήτησηΕπικοινωνία

Εμφυτευματολογία

Εμφυτευματολογία

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν την λειτουργία των φυσιολογικών δοντιών

Η διαδικασία τοποθέτησης και προσθετικής αποκατάστασης με εμφυτεύματα έχει ως εξής. Αφού ληφθεί λεπτομερές ιατρικό ιστορικό του ασθενούς κρίνεται εάν ο ασθενής είναι κατάλληλος για να υποβληθεί στη θεραπεία (εξετάζονται ενεργές παθήσεις, χρόνιες παθήσεις, χρόνια λήψη φαρμάκων κ.α.). Εάν ναι τότε στέλνεται για ακτινογραφική εξέταση (ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία, αξονική τομογραφία, τομογραφία κωνικής δέσμης) και γίνεται το σχέδιο θεραπείας. Εάν υπάρχει επάρκεια οστού (ύψος, εύρος) και μαλακών ιστών προχωράμε στην χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Εάν έχουμε έλλειμμα σκληρών και μαλακών ιστών προηγούνται χειρουργικές αναπλαστικές επεμβάσεις και μετά από ορισμένο διάστημα επούλωσης (εξαρτάται από το είδος των μοσχευμάτων) τοποθετούνται τα εμφυτεύματα.

Περιμένουμε λίγες εβδομάδες μετά την τοποθέτηση για να γίνει η οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων και προχωράμε στην προσθετική αποκαταστάση.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν υπάρχει καλή ποιότητα οστού, μπορεί να γίνει και άμεση φόρτιση των εμφυτεύματων χωρίς χρόνο αναμονής για την οστεοενσωμάτωση.

 

Έχει διαβαστεί 3919 φορές
Προηγούμενο άρθρο
Ακίνητη Προσθετική
Επόμενο άρθρο
Παιδοδοντία

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1 επισκέπτη και 0 μέλη.