ΑναζήτησηΕπικοινωνία

Λουδοβίκειος Κυνάγχη

Λουδοβίκειος Κυνάγχη

Προσβάλλει τα δύο υπογνάθια, τα δύο υπογλώσσια διαστήματα, καθώς και το υπογενείδιο διάστημα

Είναι μια ταχέως εξελισσόμενη φλεγμονή η οποία καλύπτει τα υπογνάθια και υπογλώσσια διαστήματα καθώς επίσης και το υπογενείδιο διάστημα. Συνήθως προκαλείται από λοίμωξη των κάτω γομφίων ή προγομφίων ( περιστεφανίτιδα, οξύ οδοντοφατνιακό απόστημα) η οποία μένει χωρίς θεραπεία ή από εξαγωγή φλεγμαίνοντος δοντιού.
Υπάρχει δυσκαταποσία και στα προχωρημένα στάδια της νόσου μπορεί να έχουμε δύσπνοια λόγω ανυψώσεως της γλώσσας. Τα μικρόβια που ενοχοποιούνται για τη λοίμωξη είναι συνήθως ο Β αιμολυτικός  στρεπτόκοκκος κι άλλα αερόβια κι αναερόβια μικρόβια.  
Στα αρχικά στάδια της λοίμωξης η χορήγηση χημειοθεραπευτικών ( πενικιλίνη, μετρονιδαζόλη ) μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα. Στα προχωρημένα στάδια της λοίμωξης χρειάζεται εξωστοματική διάνοιξη για παροχέτευση της πυώδους συλλογής και ταυτόχρονη χορήγηση χημειοθεραπευτικών ( πενικιλίνη , μετρονιδαζόλη, κλινδαμυκίνη, αμινογλυκοσίδες) .
Πριν την εμφάνιση των αντιβιοτικών η θνησιμότητα ήταν πάνω από το 50%.
Μετά την εμφάνιση των αντιβιοτικών η θνησιμότητα είναι περίπου 10% και αυτή κυρίως λόγω της αναπνευστικής απόφραξης, της διάβρωσης της έσω σφαγίτιδας φλέβας και της μεσοθωρακίτιδας.

Έχει διαβαστεί 16064 φορές

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2 επισκέπτες και 0 μέλη.