ΑναζήτησηΕπικοινωνία

Προληπτική Οδοντιατρική

Προληπτική Οδοντιατρική

Συστηματικός και περιοδικός προληπτικός έλεγχος της στοματικής κοιλότητας

Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα κατά μήκος των ούλων, σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών με τα δόντια. Μετακινήστε την οδοντόβουρτσα απαλά, με κυκλικές κινήσεις μπρος-πίσω. Επαναλάβετε για όλα τα δόντια.

Βουρτσίστε με τον ίδιο τρόπο για τις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών. Βουρτσίστε την επίπεδη (μασητική) επιφάνεια του κάθε δοντιού.

Χρησιμοποιήστε την άκρη της οδοντόβουρτσας για να βουρτσίσετε πίσω από τα (πάνω και κάτω) μπροστινά δόντια. Μην ξεχνάτε να βουρτσίσετε τη γλώσσα σας.

Για τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών πρέπει να χρησιμοποιούνται τα μεσοδόντια βουρτσάκια γιατί η οδοντόβουρτσα δεν επαρκεί για τον καθαρισμό αυτών.

Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Το συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών με μια φθοριούχο οδοντόκρεμα που καταπολεμά αποτελεσματικά για μεγάλη διάρκεια τα βακτηρίδια, είναι ένα εξαιρετικό μέσο πρόληψης κατά των οδοντικών παθήσεων.Χρησιμοποιείτε αντισηπτικό στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Περιορίστε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν άμυλο. Εάν το άμυλο παραμείνει αρκετή ώρα μετατρέπεται σε ζάχαρη με καταστροφικές συνέπειες για το σμάλτο των δοντιών. Μην καταναλώνετε τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Η επαφή των βακτηριδίων με τα υπολείμματα της ζάχαρης προκαλεί την παραγωγή οξέων που τρυπά την αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών. Προτιμάτε την κατανάλωση φρούτων & λαχανικών γιατί συμβάλλουν στη καλή υγεία του οργανισμού & στην προστασία των δοντιών. Κάνετε τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Έχει διαβαστεί 1875 φορές

Ποιός είναι online

Έχουμε online 3 επισκέπτες και 0 μέλη.